چگونه برای کنکور ارشد برق 1400 برنامه ریزی کنیم؟

0
1398-01-09
10634
چگونه برای کنکور ارشد برق 1400 برنامه ریزی کنیم؟

چگونه برای کنکور ارشد برق 1400 برنامه ریزی کنیم؟

موضوع مهمی که امروز می‌خواهیم درباره‌ی آن با شما صحبت کنیم، بحث برنامه‌ریزی است.

قبل از هر چیز مهمترین نکته این است: که شما باید دلیل و هدف خود را برای برنامه ریزی کنکور ارشد 1400 مشخص کنید. شما چه برای مدرک، جایگاه اجتماعی و یا شغل درس بخوانید، اینکه از چشم انداز آینده‌ی خود آگاه باشید بسیار مهم است. این نکته به شما کمک می‌کند که با انگیزه‌ی هرچه بیشتر این مسیر را طی کنید، سختی‌ها و حواشی کنکور برایتان قابل هضم باشد. و در نیمه‌ی مسیر ناامید و منصرف نشوید.

 

در قدم اول بعد از هدف گذاری، شما باید منابع را به خوبی بشناسید. اینکه شما بدانید چه کتاب‌هایی بهترین بازده را دارند و یا چه روش‌هایی بالاترین درصد یادگیری را دارند نکته‌ی قابل توجهی است.

تصمیم گیری درمورد استفاده از کتاب‌ها و روش‌های مختلف کاملاً به خود شما بر می‌گردد. با این حال اگر در رشته مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر تحصیل می کنید و داوطلب کنکور ارشد هستید، ما به شما دوره های آموزشی لایوآموز را پیشنهاد می کنیم که کیفیت شان تضمین شده است.

 

بهترین برنامه ریز برای شما، خود شما هستید به شرط آنکه از اصول برنامه ریزی آگاه باشید و با آزمون و خطا جلو نروید.

اولین اصل برای برنامه ریزی کنکور ارشد برق 1400، فلسفه‌ی واقع بینی است.

 

 مشاوره کنکور ارشد برق به صورت رایگان

 

واقع گرا باشید

زمانی که شما دیدگاه دقیقی از زمان خود داشته باشید می‌توانید یک برنامه‌ی واقع گرایانه بنویسید. در غیر اینصورت اگر به برنامه‌تان نرسید و یا بیش از حد توان شما باشد از لحاظ فکری بهم می‌ریزید و باعث کاهش اعتماد به نفستان خواهد شد.

در نظر داشته باشید که نحوه‌ی مطالعه برای همه یکسان نیست و این سؤال که چند ساعت و یا چطور درس بخوانم که دانشگاه خوب قبول بشوم هم سؤال دقیقی نیست. اما بهتر است برای چیدمان دروستان، زمانیکه سطح انرژی و گیراییتان بالاست، درس‌های مهم و با ضرایب بالای گرایش مد نظرتان را بخوانید. اینکه چه زمانی شما تمرکز بیشتر دارید به خودتان بر می‌گردد. مثلاً بعضی افراد در صبح سطح انرژی و تمرکزشان بالاتر است اما اشخاصی هم هستند که احساس می‌کنند یادگیریشان در شب بهتر است. پس تعیین این زمان بر عهده‌ی خود شما است.

 

مشاوره کنکور ارشد برق

 

به طور کلی دو نوع برنامه‌ریزی داریم:

 

1- برنامه‌ریزی بلندمدت

 

من با دانشجویان زیادی سروکار داشته‌ام و بهترین روشی که تا الآن توانسته‌ام به آن دست پیدا کنم، تکنیک "فاز بندی" است.

اگر از امروز تا روز کنکور، 12 ماه فرصت دارید، این زمان را به سه فاز تقسیم بندی کنید.

مدت فازهای اول و دوم، باید حداقل 3 یا 4 ماه باشد. اگر فرصت کافی در اختیار دارید، فاز اول و دوم را دست کم چهار ماهه در نظر بگیرید ولی برای فاز نهایی، یک یا دو ماه کفایت می‌کند.

 

فاز اول:

در فاز اول، باید درس‌هایی را انتخاب کنید که فرمول کمتری دارند و مطالب آن فرار نیستند. به عنوان مثال درس مدار، یک درس مفهومی و در عین حال یک درس مهارتی است. درس الکترونیک نیز یک درس مهارتی است و باید آن را با تمرین و تکرار یاد بگیرید. وقتی به این دسته از دروس تسلط پیدا کنید، مطالب آن را تا چند سال فراموش نمی کنید.

در نقطه ی مقابل، درس های فرمول محور قرا میگیرند یعنی دروسی مثل سیگنال یا مغناطیس.

برای فاز اول سعی کنید دروسی را انتخاب کنید که فرمول های کمتر، ماندگاری بیشتر و اهمیت بالاتری داشته باشند.

توصیه می‌کنیم همه‌ی گرایش‌های مهندسی برق، دروس مدار الکتریکی 1 و 2 و معادلات دیفرانسیل را در فاز اول انتخاب کنند.

به غیر از این دروس، یک درس دیگر از دروس تخصصی گرایش خودتان را نیز باید در فاز اول مطالعه کنید. برای مثال دانشجوی گرایش الکترونیک، باید الکترونیک 1 و 2 را در فاز اول مطالعه کند و دانشجوی قدرت، دروس ماشین الکتریکی و برق سیسیتم قدرت را.

شما در این فاز باید دروس را به طور مفهومی بخوانید، تست بزنید و تمرین و تکرار و جمع بندی کنید. طوری مطالعه کنید که انگار پس از این فاز باید در کنکور شرکت کنید.

 

فاز دوم:

طبیعتا در فاز دوم دروسی را مطالعه خواهید کرد که در برنامه‌ی فاز اول قرار نداشته اند.

اگر معادلات را در فاز اول خوانده اید، ریاضی مهندسی را در فاز دوم مطالعه کنید. اگر داوطلب گرایش الکترونیک هستید، دروس مدار منطقی و سیگنال را در این فاز قرار دهید؛ یا اگر داوطلب گرایش کنترل هستید، حتما سیگنال را در کنار یک درس دیگر مثل الکترونیک در این فاز مطالعه کنید.

در فاز دوم، حتما مروری روی دروس فاز اولتان هم داشته باشید. این مرور را فقط با تست زدن انجام دهید و تنها زمانی به درس‌نامه مراجعه کنید که متوجه شوید مبحثی را فراموش کرده‌اید.

 

فاز سوم:

در این مرحله باید تمامی دروس فازهای قبلی را به طور جامع مرور کنید. تست‌های کنکورهای سالیانه را بزنید و اگر مشکلی داشتید به منابعتان مراجعه کنید.

در پایان این فاز، دست کم باید سه دور تست‌های دروسی مثل مدار الکترونیک را زده باشید.

 

2- برنامه ریزی کوتاه مدت:

 

فرض کنید قرار است درس مدار الکترونیک را در فاز اول مطالعه کنید و منابعتان را هم انتخاب کرده‌اید. این منبع ممکن است کتاب، جزوه، فیلم آموزشی یا ترکیبی از این‌ها باشد.

این حجم از مطالب را به ماه‌هایی که در این فاز دراختیار دارید تقسیم کنید، در مرحله‌ی بعدی دوباره این مطالب ماهیانه را به تعداد هفته‌ها تقسیم کنید.

حالا شما می‌دانید که در این هفته باید چه مطالبی را مطالعه کنید. اول هر هفته، برنامه‌ی آن هفته‌تان را بنویسید. همیشه بیست درصد بیشتر از آن مقدار زمانی که حس می‌کنید نیاز دارید درنظر بگیرید.

این برنامه‌ریزی شاید حتی یک ساعت از شما فقط بگیرد، ولی راندمان و بازدهی مطالعه‌ی شما را بالا می‌برد.

 

برای توضیحات کامل‌تر، نسخه‌ی ویدئویی این مشاوره را مشاهده کنید.

 

 

امیدواریم این مشاوره برای شما مفید بوده باشد. موفق و پیروز باشد.

 
 

برنامه­ای برای مدیریت زمان : پومودورو

سلام به کاربران عزیز لایوآموز

اگر دچار حواس­پرتی، عدم تمرکز و یا به دنبال برنامه­ریزی برای تمام ابعاد زندگیتان هستید توصیه می­کنم این مقاله را تا انتها دنبال کنید

در این مقاله قصد داریم تکنیک خیلی خیلی کاربردی برای مدیریت زمان و کنترل حواس­پرتی به شما معرفی کنیم. چون مطمئنا خیلی برای شما پیش آمده که موقع درس خواندن به فکر پیامک دادن به دوستتان یا واریز پول و کارهای متفرقه بیفتید و همین اتفاقات باعث شده تا شما نتوانید بر روی کارتان متمرکز شوید و آن را به اتمام برسانید. برای رفع این مشکل میتوانید از تکنیک پومودورو استفاده کنید.

تکنیک پومودورو در زبان ایتالیایی به معنای گوجه فرنگی  بوده و اولین بار توسط فرانچسکو چیریلو ابداع شده است.

این تکنیک به این صورت است که ابتدا زمانتان را به بازه های 5، 25 دقیقه ای تقسیم می­کنید. 25 دقیقه کار مورد نظرتان را انجام داده و 5 دقیقه استراحت می­کنید. به هریک از این بازه های زمانی پومودورو گفته می­شود و بعد از 4 پومودورو شما می­توانید بین 15 تا 20 دقیقه استراحت کنید.

نکته حائز اهمیت این است که شما باید قبل از شروع فعالیتتان تمام چالش های روزانه و چیزهایی که باعث حواس­پرتی تان می­شود یادداشت کنید. دقت کنید که در 4 بازه زمانی پومودورو شما حق ندارید به جز کاری که بروی آن تمرکز کردید، کار دیگری انجام دهید . اما در بازه زمانی یک ربع استراحت تان می­توانید به برگه نگاه کرده و اگر کاری قابل انجام دادن بود در آن بازه زمانی انجام دهید.

دو اپلیکیشن پیشنهادی برای استفاده از پومودورو:

1. اپلیکیشن پیشنهادی      2.اپلیکیشن forest

 

 

 


ایجاد نظر جدید

نظرات شما (0)