صفرتا صد نحوه مطالعه برای آزمون وکالت

0
1399-10-18
3847
  صفرتا صد نحوه مطالعه برای آزمون وکالت

 مطالعه برای آزمون وکالت

 در سالیان گذشته با توجه به افزایش رقابت در میان داوطلبان آزمون وکالت صرف مطالعه بدون برنامه و بی هدف برای داوطلبان آزمون وکالت راه گشا نخواهد بود. امروزه با توجه به تجربیات مشاورین و متخصصین در امور مشاوره تحصیلی محققین  به نتایجی در خصوص کارکرد مغز انسان  در ذخیره  سازی مطالب و استفاده از آنها در مواقع مورد نیاز رسیده‌اند.
 قطعاً داوطلبین آزمون وکالت هم از این قاعده مستثنی نبوده و باید در شیوه مطالعه  و نحوه به خاطر سپردن مطالب  از این تحقیقات استفاده نموده و از آن بهره ببرند. شیوه نوین مطالعه  در دنیای امروز با اصول سنتی و کهنه  آموزشی بسیار تفاوت کرده است. صرف مطالعه متون پرحجم  بدون برنامه و تکنیک های نوین یادگیری و مطالعه سودی نخواهد داشت.
 مغز انسان برای دسته بندی کردن مطالب و به خاطر سپردن آن ها نیاز به مرور هوشمند وتکنیک های نوین مطالعه دارد. پس برای یادگیری  روش های نوین مطالعه در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
 به دلیل اینکه دروس وکالت اغلب حفظی بوده این نکته اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا بسیاری از داوطلبان با وجود مطالعه زیاد در شبانه روز احساس می کنند مطالب روزهای گذشته را به خاطر ندارند و در مواجهه با تست ها و آزمون ها احساس ضعف و ناتوانی می کنند. برای غلبه بر این مشکل  باید توجه داشت که مطالعه نوین چگونه صورت می گیرد.
 برای یک مطالعه صحیح در یک بازه زمانی مشخص برای یک درس چند مرحله باید پشت سر گذاشته شود. به این صورت که  ابتدا نگاه اجمالی و کلی به مبحث مورد مطالعه داشته باشیم و  و با سرفصل ها آشنا شویم. بنابراین  یک مطالعه صحیح  ۵ مرحله دارد:

۱_ مرور اجمالی و آشنایی با سرفصل ها

 در این مرحله از مطالعه به طور مختصر و  روزنامه وار مطالب بخشی که قصد مطالعه آن را داریم به طور  سریع مرور می گردد. در این مرحله اصلا یادگیری مد نظر نیست و صرفاً  ذهن آماده مطالعه عمیق می گردد. به آرامی صفحات را ورق زده و  با فصل ها  و بخش های آن قسمت از   کتاب را  که قصد مطالعه آن را دارید  ارتباط ذهنی  برقرار کنید.

۲_ طرح مسئله
 در این مرحله  از مراحل مطالعه صحیح  باید ذهن  داوطلب  طرح پرسش و مسئله در خصوص  آن بخش  مورد نظر  از کتاب را  آغاز نماید. بدین صورت که  در  دفترچه یادداشت خود  سوالات مطرح شده در ذهن خود را روی کاغذ بیاورد  تا در مراحل  پایانی مطالعه به آن پرسش ها پاسخ مناسب بدهد.  سعی نموده سوالات کلی باشد  و از  مباحثی که در آن احساس ضعف می کنید طرح شود.

۳_ مطالعه کامل و عمیق
  این قسمت از مطالعه همان قسمتی است که همیشه  داوطلبان  برای مطالعه آن را انجام  می‌دهند.  یعنی مطالعه عمیق مبحث  به مدت  دو تا سه ساعت  که همه ما  بدون توجه به مراحل قبلی و بعد این قسمت  غرق در  مطالب می شویم. این مرحله از مطالعه بسته به نوع درس و اهمیت آن  می‌تواند  زمان اختصاصی خود را داشته باشد. مثلاً درس مدنی  در آزمون وکالت  به دلیل زیاد  و حجم زیاد آن همیشه بیشترین زمان را از داوطلب می گیرد. داوطلب باید با توجه به نیاز خود و احساس ضعف خود در هر یک از دروس  زمان  زیرا به هر درس اختصاص دهد.

نکته مهم این است  که داوطلب  نباید قبل از یادگیری کامل آن مبحث از این مرحله عبور کند حتی اگر زمان زیادی را  صرف این قسمت از مطالعه  نماید. در این مرحله  داوطلب باید هر آنچه که  با اهمیت می بیند  و احساس می‌کند  در مرور دوباره  باید به آنها مراجعه کند  هایلایت کرده  و نکات مهم  و آزمونی آن مبحث را  به طرز بسیار  مختصر  و رمزگونه  خلاصه نویسی نماید  تا در مرور ها  از آنها استفاده نماید. این مسئله  باعث می شود داوطلب در مرور های خود  سرعت بیشتری داشته  و از اتلاف انرژی و وقت  جلوگیری نماید. البته در ادامه مقالات  با بحث خلاصه نویسی  و حاشیه نویسی در قانون  به‌طور  تفصیلی  آشنا  خواهید  شد.

۴_ بازبینی  و مرور  مطالب
 در این مرحله از مطالعه  داوطلب  بعد از اندکی استراحت  به مرور اجمالی مطالب مطالعه شده می پردازد.  به نحوی که مطالب  هایلایت شده  و مهم آن مبحث را دوباره روزنامه وار  با چشمان خود مرور می کند.   در این مرحله داوطلب به طور قطعی  آن مطالب را در ذهن خود ثبت کرده  و برای همیشه به خاطر  می سپارد. این مرحله  نباید بیشتر از  ۱۰ الی  ۲۰ دقیقه  زمان ببرد.

۵_  تدریس ذهنی

 در این مرحله داوطلب  سعی می کند  به طور ذهنی  تمام مطالب آن مبحث را  به طور ذهنی  برای خود تدریس نماید. این نکته بسیار اهمیت دارد  به این دلیل که داوطلب زمان می تواند مطلبی را تدریس کند که کاملاً به آن مطلب مسلط شده باشد. وقتی یک داوطلب بتواند آن مبحث را به به طور کامل و مسلط  تدریس نماید  به این نتیجه می رسیم  که او به تسلط قطعی  و نهایی  در آن مبحث رسیده است.  بنابراین دیگر نیاز  به مطالعه در آن  مبحث ندارد. برای انجام صحیح این مرحله  خود را یک مدرس  دروس  آزمون وکالت تصور کرده  که در حال تدریس  به داوطلبین می باشد  و سعی نموده  بهترین تدریس و عملکرد را در مقابل آنها داشته باشید.  در این مرحله است که  شما  به سوال ها و مسئله هایی که در ذهن خود و در دفترچه یادداشت خود  در مرحله دوم مطالعه صحیح ثبت کرده اید  پاسخی  مناسب بر پایه مطالعه عمیق خود  خواهید داد.

کلام آخر:

 در نهایت عزیز توجه داشته باشند که بدون گذراندن این ۵ مرحله  امکان  انجام یک مطالعه صحیح و مناسب به وجود نخواهد داشت. در ادامه مقالات مشاوره ای در سایت لایو آموز  با جزئیات بیشتری از نحوه مطالعه نحوه تست زنی و مرور مطالب آشنا خواهید شد  که هر کدام از آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بدون توجه به این  نکات امکان  موفقیت شما در آزمون وکالت ضعیف خواهد بود.  با ما در ادامه  مباحث مشاوره ای در دپارتمان حقوقی لایو آموز  همراه باشید.



ایجاد نظر جدید

نظرات شما (0)