آشنایی کامل با دانشگاه صنعتی اصفهان

تاریخچه ساخت دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از بزرگترین دانشگاه دولتی در استان اصفهان است. این موسسه در 5 کیلومتری شهر اصفهان قرار دارد که از جنوب به جاده خمینی شهر، از جنوب شرق به میدان استقلال و از شرق به بزرگراه آزادگان (جاده شاهین شهر) منتهی می شود. ساختمان دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینی با مساخت بیش از 2300 هکتار ساخته شده است که در کنار آن یک پارک جنگلی، کوه های صلا و سید محمد، شهرک علمی و تحقیقاتی و یک امامزاده قرار دارد.
این دانشگاه در سال 1356 با نام دانشگاه صنعتی آرامهر اصفهان تاسیس شد. در آن زمان دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از واحدهای دانشگاه صنعتی شریف بود. اما بعد از چند سال از آن جدا شد.
برای ساخت دانشگاه صنعتی اصفهان از دانشگاه ام آی تی در آمریکا الگوبرداری شده بود. مهندسانی که برای ساخت ساختمان این دانشگاه انتخاب شده بودند همه از مهندسین آمریکایی بودند که از جمله می توان به یک شرکت مشاوره آمادمیک (شرکت آمریکایی آرتور دی لیتل)، دکتر گوردون براون (رئیس کل دانشکدههای مهندسی و مدیر دانشگاه ام آی تی)، دکتر جرج بوگلیارلو (رئیس دانشکده فنی-مهندسی دانشگاه ایلینوی در شیکاگو، و دکتر مهدی ضرغامی معاون دانشگاه صنعتی آریامهر (دانشگاه صنعتی شریف امروز) در تهران اشاره کرد.
دکتر براون یکی از مهندس طراحی و ساخت دانشگاه صنعتی اصفهان برای این موسسه 6 دانشکده تاسیس کرد. او هدف خود را اجتناب از ساختار کلاسیک و سنتی موسسات آموزش عالی و تمرکز بر روی فعالیت های آکادمیک دانشگاهی عنوان کرده بود. او در یکی از نامه های خود نوشته بود: «ساختار دانشگاه صنعتی اصفهان نباید از سیستم های غربی که بسیاری از آنها از رده خارج هستند، الگوبرداری شود. بلکه سیستم آموزشی در ایران باید براساس فرهنگ ایرانی و متناسب با فرهنگ مردم این کشور باشد.»
دکتر سید حسین نصر یکی از پایه گذاران دانشگاه صنعتی اصفهان بود که تلاش زیادی برای ساخت این دانشگاه کرد. او ساخت این موسسه را یکی از دستاوردهای مهم زندگی خود می داند. در آن زمان دانشگاه شیراز و دانشگاه ارومیه از شیوه های مدرن آمریکایی الگوبرداری شده بودند. اما دانشگاه صنعتی اصفهان با نگاهی به فرهنگ ایرانی ساخته شد.
دانشکدهها و رشتههای دانشگاه صنعتی اصفهان
برای دانشگاه صنعتی اصفهان رشته های علوم پایه شامل فیزیک، مهندسی معدن، مهندسی برق، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی شیمی، مهندسی عمران ( شامل مهندسی حمل و نقل، مهندسی و مدیریت منابع آب، مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی و مهندسی محیط زیست، مهندسی سازه، مهندسی زلزله، مهندسی ژئوتکنیک، مهندسی راه و ترابری) پایه ریزی شده است.
در دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان هم رشته هایی از جمله، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک کارشناسی (شامل سیالات: انرژی و تأسیسات، ساخت و تولید، هیدرولیک و پنوماتیک، مکاترونیک، جامدات: مکانیک جامدات و طراحی مکانیکی) راه اندازی شده است.
در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان رشته های مهندسی کشاورزی شامل گرایشهای مهندسی توسعه روستایی، مهندسی بیوتکنولوژی (زیست فناوری)، مهندسی آب، مهندسی باغبانی، مهندسی خاکشناسی، مهندسی زراعت و اصلاح نباتات، مهندسی علوم دامی با ۳ گرایش تغذیه، فیزیولوژی و اصلاح نژاد دام، مهندسی علوم و صنایع غذایی (بیوسیستم)، مهندسی گیاه پزشکی، مهندسی مکانیک بیوسیستم، مهندسی مواد (شامل گرایش های مهندسی مواد - متالورژی استخراجی، مهندسی مواد، متالورژی صنعتی، مهندسی نساجی، مهندسی منابع طبیعی- شیلات، مهندسی منابع طبیعی- مرتع و آبخیزداری و مهندسی صنایع و سیستمها است.
مطالبی که شاید بپسندید
رتبه بندی دانشگاه های ایران
پژوهشکدههای دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان دارای 8 پژوهشکده است که شامل پژوهشکده اویونیک، پژوهشکده فولاد، پژوهشکده آب و فاضلاب، پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریا، پژوهشکده نانو فناوری و مواد پیشرفته، پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات و پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی است.
افتخارات دانشگاه صنعتی اصفهان
مطابق با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 2012، این دانشگاه در رتبه چهارم در بین دانشگاه های کشور در تولید علم در سه دهه گذشته بوده است. این دانشگاه پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، دانشگاه علوم تحقیقات تهران در رتبه چهارم از نظر تولید علم قرار گرفته است.
میزان تولید علم توسط این دانشگاه در طی این سه دهه 6.55 درصد از کل تولیدات علمی را به خود اختصاص داده است. همچنین در رتبه بندی که موسسه تایمز در سال 2013 از دانشگاه های کشور انجام داد، این دانشگاه در بین 100 دانشگاه ممتاز آسیایی قرار گرفت که رتبه آن پس از دانشگاه صنعتی شریف قرار می گرفت. براساس این رتبه بندی این دانشگاه در بین 100 دانشگاه آسیا
مطابق با رتبه بندی موسسه لایدن در سال ۲۰۱۵، دانشگاه صنعتی اصفهان در صدر فهرست برترین دانشگاههای ایران به حساب آمد. این رتبه بندی برحسب شاخص های مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی بود.
همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان با سایر مراکز
دانشگاه صنعتی اصفهان با سایر دانشگاه ها و مراکز دولتی ایران همکاری های نزدیک دارد. از جمله این مراکز و دانشگاه ها می توان به همکاری با مرکز رشد ICT این دانشکده در اصفهان، همکاری نزدیک این دانشگاه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همکاری با دانشکده پست و مخابرات ایران (واحد تهران و اصفهان) اشاره کرد.
از دیگر همکاری های دانشگاه صنعتی اصفهان باید به امضای تفاهمنامه برای همکاری بین این دانشگاه و دانشگاههای تاجیکستان اشاره کرد. این قرار داد با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در سال ۸۸ امضا شد. از دیگر همکاری های این دانشگاه می توان به همکاری با ستاد توسعه زیستفناوری کشور به منظور دستاوردها، توانمندیها و فعالیتهای علمی، صنعتی، تجاری و خدماتی زیستفناوری کشور اشاره کرد.
فعالیتهای دانشجویی و شرایط دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان
در دانشگاه صنعتی اصفهان هم مثل سایر دانشگاه های شناخته شده کشور تشکل های دانشجویی فعال است. از جمله مهم ترین این تشکل ها می توان به جامعه اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان، جهاد علمی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، شورای صنفی دانشجویان، انجمن علمی-دانشجویی، جمعیت سفیر، تشکل دانشجویی آرمان، کانون قرآن و عترت دانشگاه صنعتی اصفهان و مجموعه فرهنگی مسجد فاطمه زهرا سلام الله علیه اشاره کرد.
دوره های مرتبط
کارگاه نکته و تست روانشناسی بالینی
کارگاه نکته و تست روانشناسی بالینی در 2 روز و مجموعا به مدت 12 ساعت با تدریس استاد مقدم برگزار میشود.این دوره برای دانشجویان متقاضی کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.

کارگاه نکته وتست روانشناسی رشد
کارگاه نکته و تست روانشناسی رشد در 2 روز و مجموعا به مدت 12 ساعت با تدریس استاد مقدم برگزار میشود.این دوره برای دانشجویان متقاضی کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.

کارگاه نکته وتست روانشناسی فیزیولوژیک
کارگاه نکته و تست روانشناسی فیزیولوژیک در 2 روز و مجموعا به مدت 12 ساعت با تدریس استاد مقدم برگزار میشود.این دوره برای دانشجویان متقاضی کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.
کارگاه نکته وتست روانشناسی مرضی
کارگاه نکته و تست روانشناسی مرضی با تدریس استاد مقدم طی 2 روز و مجموعا 12 ساعت تدریس برگزار میشود.این دوره به دانشجویان متقاضی شرکت در کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.

کارگاه نکته و تست زبان تخصصی ارشد روانشناسی
کارگاه نکته و تست زبان تخصصی ارشد روانشناسی با تدریس استاد حشمتی طی 2 روز و مجموعا 8 ساعت تدریس برگزار میشود.این دوره به دانشجویان متقاضی شرکت در کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.

کارگاه نکته و تست آمار و روش تحقیق روانشناسی
کارگاه نکته و تست آمار و روش تحقیق در 3 روز و مجموعا به مدت 15 ساعت با تدریس استاد صفایی برگزار میشه.این دوره برای دانشجویان متقاضی کنکور ارشد روانشناسی پیشنهاد میشود.



