آشنایی با گرایش های ارشد رشته زبان انگلیسی

امروزه رشته زبان انگلیسی در مقطع ارشد با استقبال گسترده داوطلبان رو به رو شده است. بدیهی است که این امر بیانگر بازار کار نسبتاً خوب این رشته در میان سایر رشتههای آزمون ارشد میباشد، از این رو آشنایی با گرایشهای مختلف این رشته و داشتن انتخابی هوشمند متناسب باعلاقه فرد، از حساسیت بالایی برخوردار است.
گرایشهای کارشناسی ارشد
بهطور کلی آزمون کارشناسی ارشد مجموعه زبان انگلیسی در 3 گرایش متمایز آموزش زبان، زبان و ادبیات انگلیسی و مترجمی برگزار میگردد.
دروس امتحانی مجموعه زبان انگلیسی و ضرایب آنها
1- زبان عمومی
2- زبان تخصصی (آموزش زبان)
3- زبان تخصصی (زبان و ادبیات)
4- زبان تخصصی (مترجمی زبان)
گرایش آموزش زبان انگلیسی
در یک نگاه میتوان گفت که در این گرایش روشهای تخصصی تدریس در ردههای سنی مختلف و همچنین موانع یادگیری زبان انگلیسی موردبررسی قرار میگیرد. از آنجایی که این گرایش مجموعهای از چندین گرایش دیگر از قبیل جامعهشناسی، روانشناسی، و مفاهیمی همچون تحلیل گفتمان، سیاستها و برنامهریزی زبانی، زبانشناسی و موضوعات مربوطه است، از گرایشهای میانرشتهای محسوب میشود. داوطلبان ضمن تکمیل معلومات قبلی خود راجع به جنبههای مختلف زبان با اصول نظری، و روشهای تدریس این زبان با توجه به نیازهای جامعه آشنایی پیدا میکنند. قابلذکر است این گرایش در ایران نسبت به دو گرایش دیگر، ازلحاظ ادامه تحصیل تا مقطع دکتری تدریس میشود، و در سالیان آتی نیز تعداد دانشگاههایی که در مقطع دکتری دانشجو میپذیرند افزایش خواهد یافت.
گرایش زبان و ادبیات انگلیسی
گرایش زبان و ادبیات انگلیسی یکی از سه گرایش مجموعه این رشته است که در کنار دو گرایش دیگر، داوطلبان بسیاری را به خود جلب کرده است و بیشتر به وجوه ادبی زبان توجه میکند. هدف اصلی، شناخت ادبیات غرب، نقد ادبی، فنون و صناعات ادبی و همچنین ادبیات کهن و جدید غرب در غالب متون ادبی سنگین به همراه کلمات غیر مصطلح میباشد. یکی از دروس پرطرفدار این گرایش درس نقد ادبی میباشد که در دو بخش رویکردهای نقد و نقد عملی تدریس میشود. رویکردهای نقدی متشکل از نقد فرمالیستی روسی و همچنین نقدهای ساختارشکنانه میباشد. بهعلاوه در این گرایش آثار نویسندگان مطرح انگلیسی زبان مورد نقد و تحلیل قرار میگیرد. قرون و اعصار به همراه آثار مطرح نویسندگان در درس تاریخ ادبیات و آثار ادبی به بررسی گذاشته میشوند. ازنظر بازار کار آکادمیک، بهعنوان یکی از پر فرصت ترین گرایشهای زبان انگلیسی به شمار میآید. چراکه فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند در اکثر مشاغلی که توسط فارغالتحصیلان دیگر گرایشها انجام میشود هم عملکرد درخشانی داشته باشند.
گرایش مترجمی زبان انگلیسی
این گرایش بهطور کاملاً تخصصی روی ترجمه متون عمومی و تخصصی تکیه دارد و فارغالتحصیلان این گرایش، مهارت لازم برای ترجمه متون ادبی و غیرادبی را پیدا میکنند. این گرایش تا مقطع دکترا نیز ادامه پیدا میکند. قابلذکر است که بهمنظور شرکت در آزمون قوه قضاییه برای کسب پروانه دارالترجمه رسمی، داشتن مدرک دانشگاهی مترجمی الزامی است. دروس گرایش مترجمی را میتوان به سه بخش دروس عمومی، تخصصی پایه و تخصصی اصلی تقسیم میشود که از این میان دروس عمومی و تخصصی پایه بین دو رشته ادبیات و مترجمی زبان انگلیسی مشترک است و دروس تخصصی اصلی مجزا میباشد. دانشجویان این گرایش، انواع دروس ترجمه ازجمله ترجمه متون ادبی و اصول و روش ترجمه، ترجمه انفرادی، ترجمه پیشرفته، را میگذرانند، درحالیکه دانشجویان زبان و ادبیات انگلیسی ادبیات نمایشی، شعر، تاریخ ادبیات و رمان را مطالعه میکنند.
لایو آموز همراه همشیگی شما در مسیر موفقیت
مطالعه این مقالات را به شما پیشنهاد میکنیم
معرفی گرایش آموزش زبان انگلیسی
معرفی گرایش زبان و ادبیات انگلیسی
معرفی گرایش مترجمی زبان
دوره های مرتبط

دوره آموزشی لغت 504 و تافل
آموزش لغات کتابهای 504 و تافل با شیوه نوین کدینگ و ریشه شناسی شامل 16 ساعت کارگاه آنلاین فشرده به همراه امکان مشاهده آنلاین بازپخش جلسات.

کلاس آنلاین نکته و تست زبان عمومی دکتری - غیر مهندسی
کلاس آنلاین نکته و تست زبان عمومی دکتری - روانشناسی

کلاس آنلاین نکته و تست نوروسایکولوژی - فیزیولوژیک
کلاس آنلاین نکته و تست نوروسایکولوژی - فیزیولوژیک

کلاس آنلاین نکته و تست استعداد تحصیلی (غیر مهندسی)
کلاس آنلاین نکته و تست استعداد تحصیلی (غیر مهندسی)



کلاس آنلاین نکته و تست آسیب شناسی روانی - روانشناسی مرضی
کلاس آنلاین نکته و تست آسیب شناسی روانی - روانشناسی مرضی


دوره آموزشی آنلاین استراتژیک (ویژه رشته مدیریت)
دوره آموزشی آنلاین استراتژیک (ویژه رشته مدیریت)
